Entertainment & Acts

De mensen willen Champagne en spelen. Dat hadden de Romeinen toch goed gezien… Op Fête du Champagne komt alles bij elkaar. Chansons, de beste Champagnes in combinatie met Franse acts. Denk aan Moulin rouge optredens, petanque spelen, het sabreren van flessen Champagne en nog veel meer…

Het grote petanque toernooi

Petanque: Oftewel Jeu de Boules. Franser kan niet! En hoe lekker is dat om te spelen onder het genot van een heerlijk glas Champagne samen met je beste vrienden. Onder begeleiding van een Petanque master gooi je de boules zo dicht mogelijk tegen het kleine balletje. Natuurlijk neem je het op tegen je vrienden of zo maar mensen die je zojuist bent tegen gekomen.

Champagne festijn

Bij het champagnefestijn leer en ervaar je alles over champagne. Strijdt samen met je vriendin(nen) voor de eerste plek in de Champagne Quiz. Doe mee met een wedstrijd Champagne druiven stampen en leer hoe Champagne wordt gemaakt. Eeuwige roem is weggelegd voor de winnaars!

Sabreren

Het openen van een fles Champagne met een zwaard. Volgens traditie stamt deze wijze van een fles ontkurken uit de tijd van Napoleon. Deze techniek werd gebruik bij het vieren van de overwinning. Daarom gebruiken wij deze techniek ook tijdens Fête, omdat we allemaal winnaars zijn!

Ring for a bottle of Champagne

Schuif aan tafel met je vrienden, familie of geliefde bij Champagne huis Deutz, bij een van de tafels met de Champagne bel. Voor exclusieve table service hoef je alleen maar een rake klap op de bel te geven. De garçon komt geheel in stijl een van de prachtige champagnes van Deutz voor je ontkurken en inschenken.

Acts

Van goochelaars tot Parijse kunstenaars en van Moulin rouge tot Burlesque. Dit is wat Fête is. Zomaar dwars door het publiek een fanfare op stelten en je glas Champagne smaakt nog beter.

Franse chansons

Een chanson is simpelweg het Franse woord voor 'lied', en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst. Het heeft vaak een poëtisch-verhalende vorm. Precies deze stijl ga je vinden op Fête du Champagne.

Kinderhoek

kinderen zijn van harte welkom op Fête du Champagne en mogen tot 12 jaar gratis mee met hun ouders. Speciaal voor de kids is er een kinderhoek ingericht waar ze als prinsen en prinsessen kunnen spelen.

We zien je graag van 29 november tot en met 1 december in de Zuiveringshal in het westerpark!