Champagne, Crémant & Wijn

Champagne de meest intrigerende regio op aarde als het om drank, wijn en bubbels gaat. Wat is toch de magie van Champagne? Waarom krullen de mondhoeken omhoog als dat woord valt en voel je je de koning of koningin als je de fles ontkurkt. Alle vragen zullen beantwoord worden tijdens Fête du Champagne. En als je geen vragen hebt ga je gewoon genieten.

Champagnes

Champagne!

Zoals je van Fête gewend bent zorgen wij voor meer dan 100 verschillende mousserende wijnen. Wij zorgen voor een breed scala aan wijnen: voor ieder wat wils, voor ieder wat te proeven. Champagnes gaan al over de toonbank vanaf €55 per fles.

Bollinger Champagne

Sinds 1829 produceert Bollinger grootse Champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Bollinger veroverde met haar typerende elegantie zelfs het Britse Koninklijk huis: in 1844 ontving het Huis het prestigieuze predicaat Hofleverancier van het Britse Hof.

Mailly Champagne

Top of the bill is toch wel Grand Cru Champagne huis Mailly. Sinds 1920 Grand Cru en dat betekend dat Mailly 1 van de 17 schaarse dorpen is die gebruik mag maken van deze status. Dit zijn de best gelegen percelen binnen de Champagne. Mailly is het enige huis dat uitsluitend zijn druiven van de Grand Cru wijngaarden haalt. Dus het beste van het beste.

Bonnet Ponson

Bonnet-Ponson werd in 1862 opgericht als ``récoltant-manipulant``, en heeft een traditie van authenticiteit en onafhankelijkheid door uitsluitend druiven uit historische familiewijngaard te gebruiken. Cyril Bonnet, zesde generatie, nam het bedrijf in 2013 over met focus op biologisch en natuurlijke wijnmaken.

Gremillet

Fête du Champagne presenteert met trots de speciaal geselecteerde brut en rosé Champagnes van Gremillet. Het familie bedrijf stimuleert met deze Champagnes om behalve het grote succes ook het kleine succes te vieren. Bijvoorbeeld als de zon schijnt of als je een lekkere franse Chanson zit te luisteren.

Arlaux Champagne

Boutique champagnehuis Arlaux maakt premier cru champagnes van de allerhoogste kwaliteit. Aan alle grote tafels der aarde worden deze champagnes genoten. Doelbewust klein en een tikje obscuur, maar met grootse smaak en internationale clientèle.

Charles Clément

Charles Clément, een Champagnemaker sinds 1956 in het dorpje Colombé-le-Sec, gelegen aan de Côte des Bar. De wijngaard telt 120 hectare met een bodem van kimmeridgische aarde, klei en kalksteen.

Jerome's Champagne

Jerome werkt regelmatig mee bij de boeren in Frankrijk en vertelt je alles uit de praktijk van het Champagneproces. De boeren van Champagnes René Jolly & Marie Demets zijn ook present. En Jérôme heeft een alcohol vrije mousserende wijn op Champagne niveau.

Crémant de France

Precies zo gemaakt als de Champagne maar dan uit een ander gebied. De Crémants die Fête heeft geselecteerd komen uit alle windstreken van Frankrijk. Je kunt hier op een betaalbare manier kennis maken met de methode Champagnoise/tradition. De specifieke maak wijze van Crémant en Champagne.

Proef en ontdek bijvoorbeeld dat een Crémant uit de Loire heel anders smaakt als uit de Languedoc. Dit komt onder andere door het terroir en het gebruik van verschillende druivenrassen.

Domaine de la Baume

Domaine de la Baume - Wijn

Gelegen in de Languedoc op 20 kilometer van de Middelandse Zee en in de buurt van Bezier bevindt zich het Domaine. 200 hectare aan eigen wijngaarden met de populaire druivenrassen. Voor Fête hebben we diverse wijnen geselecteerd. Van lekker doordrinkbaar tot aan de top wijnen van Domaine de la Baume. Als je even genoeg gebubbeld hebt of als je gewoon lekker wijn wilt drinken.